Over de markt Markt specials Braderie, populaire markt

De braderie, markt met veel entertainment

De braderie is een populaire markt en wordt vaak opgevrolijkt met diverse soorten entertainment vaak met en multiculturele inslag, vele kramen met allerhande goederen, live muziek, vermaak acteurs, een kermis en mogelijk een deel voor een tweedehands markt en antiek met curiosa. Zo bereikt men een breed publiek en is er voor groot en klein veel vertier op de braderie te vinden. Men kan stellen dat dit een jaarmarkt in het klein is.

Vaak zijn kooplui die op een warenmarkt staan, ook aanwezig op de braderie of grote jaarmarkten. Een ideale manier om de producten aan de man te brengen in een andere regio. De braderie is een mengeling van warenmarkt, streekmarkt, foodtrucks, antiek en curiosa en lifestyle. Een trend is ook de verkoop van homemade producten welke ambachtelijk zijn bereidt en worden vaak aangeboden in foodtrucks of rollende verkoopwagens.

Een voordeel van een braderie is dat er meestal geen inschrijving nodig is van de Kamer van Koophandel. Voor een gemeentelijke markt is deze wel wettelijk verplicht.

Op de gemeentelijke week en dagmarkten gelden dan ook markt verordeningen. Dit zijn regels welke opgesteld zijn bij het gemeentelijk bestuur en vaak te vinden zijn op de websites van de gemeentelijke informatie over de markten. Vaak is een marktverordening al tientallen jaren oud maar wordt wel telkens herzien/aangepast aan de tand des tijds. Ook een braderie valt onder beheer van de gemeente omdat deze vergunning door een plaatselijke gemeente verleent wordt. Omdat er op deze themamarkten veel vormen van markthandel plaatsvinden, zijn sommige handelaren vrijgesteld van en voor een inschrijving Kamer van Koophandel. Deelname aan een braderie geeft een bepaalde handels ervaring en is dan ook laagdrempelig en dat bevorderd de grotere stap voor professionele deelname aan de week en dagmarkten.

advertentie

De braderie is vaak een leuk mengeling van verkopers, met of zonder ervaring. DE marktplaats om ervaring op te doen en zo het vak ďmarktkoopman/marktvrouwĒ onder de knie te krijgen. Meestal zijn de grotere braderieŽn georganiseerd door een gespecialiseerde marktorganisator. U zult de promotie van deze themamarkten vaak terug kunnen vinden op de driehoeksborden in de omgeving, in de krant, op facebook en op markten websites op het internet. De braderie, is dus ook vaak de handelsplaats voor de startende ondernemer. Zo kan men kennis opdoen om de verkoop techniek en de handel, wandel van een markt te begrijpen en toe te passen. BraderieŽn worden ook vaak voorzien van een eigen opbouw en indeling, vaak opgeleukt met muziek, vermaak, leuke evenementen en zeker vertier voor kinderen. Winkeliers verenigingen organiseren ook veel van dit soort themamarkten. De braderie is een feest van ontmoetingen en herkenningen welke elk jaar op veel bezoek kan rekenen. De meest gehouden markten zijn de dag en weekmarkten van de warenmarkten welke statisch zijn. Wat betekend dat deze markten op gezette tijden en dagen plaatsvinden. De dynamische markten zijn markten die ook elk jaar plaatsvinden maar wel op een andere datum. Een braderie is een typisch dynamische markt!