Over de markt Op de markt Betalen en vals geld op de markt

Markt betalingen met pin en voorkomen van vals geld

Hoe wordt er betaald op de markt? Cash geld is nog altijd de grootste geldstroom welke op de markten van Nederland plaatsvinden. De pinpas en mobiele pin betaling zijn ook niet meer weg te denken. Het markt beheer gebruikt mobiele betalingen om dieven geen kans te geven. Voor de veiligheid van de marktmeester en marktondernemers. Betaling voor kraamhuur gaan via de bank. Marktkooplui gebruiken vaak een mobiel pin systeem ook omdat de klant geen geld bij zich draagt en toch graag wil kopen.

Omzet draaien op de markt, leuke handel verkopen aan de marktbezoekers. Daar gaat het om, de klant moet de markt met veel plezier kunnen bezoeken en terugkomen. Pinbetalingen is bijna overal op de markten van Nederland mogelijk. Zo wordt zakkenrollen tegengegaan en het voor dieven met slechte bedoelingen tijdens het marktbezoek moeilijker gemaakt. Bezoekers dienen goed in de gaten houden of er vals geld in omloop is. Samen met de marktkooplieden kan dan misdaad op de markt tegen worden gegaan. Zie je iemand iets wegnemen wat niet van deze persoon is, zeg het tegen een collega of marktondernemer. Marktkooplieden, organisaties van de braderie en gemeentes doen er alles aan om de markt veilig te laten verlopen. Boeven en zakkenrollers zijn vaak bekende gezichten op de markt en worden dan ook door onherkenbare recherche op drukke markten in de gaten gehouden. Zo stop je de dief. Voorkomen is beter dan genezen.

advertentie

Zeker op de markten waar op een normale marktdag wel 20.000 bezoekers de markt bezoeken. Het is echt geen pretje om er achter te komen dat je gerold bent op de markt van je geld, pasjes, privé foto's, ID bewijzen, huissleutels etc.. Doe ook altijd aangifte. In veel gevallen worden artikelen welke gestolen zijn gedumpt maar wel terug gevonden, het zij zonder je geld maar toch ...Marktkooplieden moeten voldoen aan regels en zullen de marktklanten zeker niet benadelen. Strenge regels en wetten zorgen ervoor dat de kooplieden zich niet met criminele zaken bemoeien. Vals geld en ongeoorloofde betalingen op de markten van Nederland zijn grotendeels taboe. Niemand zet voor een paar enkele euro's zijn of haar onderneming op het spel.

Strenge controle voor markt ondernemingen zijn bijna overal van toepassing zoals een geldige identiteit en Kamer van Koophandel, belasting BTW nummer met belastingplicht. Controleren van goederen met factuur of inkoop bon. Is het personeel in orde? Geen illegale personen aan het werk. Milieu controle en voldoen aan de milieu eisen op de markt, hygiëne codes die gelden voor de ondernemer. Is de marktvergunning nog geldig. Markt organisaties, gemeenten en marktbeheerders dragen zorg voor een goede en veilige markt. Daar zijn criminele activiteiten en vals geld geen onderdeel van. Marktbezoekers kunnen op een gezellige en sfeervolle marktomgeving dan veilig de markt boodschappen doen. Handige food en non-food producten kunnen kopen en met plezier de markt bezoeken. Graag tot ziens op de markt!