Over de markt Op de markt Markt bezoeken

Werken op de markt is leuk

Er ligt een markt voor u open. Markten bezoeken is altijd door de eeuwen heen populair voor alle soorten mensen van alle leeftijden. Vele huisvrouwen halen hun dagelijkse boodschappen op de markten in de regio. De gemeentelijke markten zijn daarbij nog het meest bezocht. De markt is een eeuwenoude handelscultuur, een typisch Hollands stukje volkscultuur.

Maar over de gehele wereld zijn markten te vinden. Ze zijn er in allerlei vormen, maten, uitstralingen en uitstallingen. De braderieën en feestmarkten onderscheiden zich van de officiële markten, doordat zij niet bij besluit van het college - van B&W - zijn ingesteld en dus ook niet opereren onder de marktverordening van de gemeente. De markten zijn ook enorm populair bij de bezoekers. De organisator van een dergelijke markt moet overigens wel een evenementenvergunning aanvragen bij de gemeente. Zonder vergunning geen markt en voorop gesteld is de veiligheid van de bezoeker aan een markt. Bezoekers gaan naar de markt voor hun dagelijkse behoefden, hobby's of het thema van de markt wat de marktbezoekers aanspreekt.

Veel straatnamen zoals de bekende Kalvermarkt in Amsterdam, de Lammermarkt in Leiden, of de Vismarkt in Groningen hebben hun naam te danken aan de soort markt die vroeger plaatsvond. De markten zelf zijn soms allang verdwenen. De geschiedenis van de markt blijft bestaan. Er zijn nog veel herinneringen aan vroeger en in veel steden en dorpen zijn de namen van de thema markten nog volop terug te vinden. Veel bekende markten worden dagelijks bezocht. De uitstraling van de vaak historische monumenten en/of gebouwen rondom gemeentelijke markten geeft de markt haar eigen unieke karakter.

Het markt aanbod en de diversiteit aan marktgoederen is hier enorm. Daarom bezoeken marktbezoekers zo graag de markten. De markt is ook heel herkenbaar. Het stadhuis, de waag, de kerk, pakhuizen, herbergen en andere belangrijke gebouwen concentreerden zich van oudsher rondom het marktplein, Steden zijn zelfs vaak gebouwd rondom het marktveld, marktplein of markt.

-->

De Albert Cuypmarkt, Dappermarkt of Waterlooplein zijn zeer bekend in Amsterdam. De Centrum markt of het Visserijpein of de Afrikaandermarkt in Rotterdam, de Haagse markt aan de Herman Costerstraat in Den Haag maar ook de Bossche markt in Den Bosch of de markt van Maastricht, Eindhoven, Groningen of Zwolle zijn altijd druk bezocht. Je gaat voor leuke goederen maar ook lekker eten en een terrasje pakken horen bij de bezoek aan de markt

Bij je bezoek aan de markt koop je vaak bij de vaste marktondernemer. Eigen vaste marktverkoop via een gehuurde marktkraam of verkoopwagen is vertrouwelijk. Voor een echte verkoper is het geweldig om een eigen marktkraam, verkoopplek of verkoopwagen te hebben en daarop de goederen uit te stallen om te verkopen aan het bezoekende publiek. Vaste klanten die de markt bezoeken kunnen zo makkelijk de weg naar de marktkoopman vinden. Veel bezoekers hebben de stap genomen om op de markt te gaan staan. Starters kunnen tegenwoordig veel te weten te komen via het internet over het beroep marktkoopman om je goederen aan te bieden aan een breed publiek. Combineer je dit met internet, zoals webshop of een facebook pagina, dan heb je een enorm bereik. Een gedegen en goed voorbereide plan van aanpak is van groot belang maar dan heb je wel je eigen zaak. Zo kun je zomaar als marktbezoeker een ommekeer maken naar marktondernemer en belanden in de wereld van de markt. Aan de andere kant van de marktkraam.